Филмът Първият човек на Деймиън Шазел ще открие 75-ия кинофестивал във Венеция.Режисьорът

...
Филмът Първият човек на Деймиън Шазел ще открие 75-ия кинофестивал във Венеция.Режисьорът
Коментари Харесай

Първият човек на Деймиън Шазел отрива 75-ия кинофестивал във Венеция

Филмът  " Първият човек " на Деймиън Шазел ще открие 75-ия кинофестивал във Венеция.

Режисьорът на " La La Land ", който показа сполучливия мюзикъл за първи път точно във Венеция, този път ще покаже биографичен филм за първия човек стъпил на Луната - Нийл Армстронг. Главната роля още веднъж е поверена на Райън Гослинг.

По традиция доста филми ще получат своя дебют точно на фестивала. Сред тях е и режисьорският дебюд на артиста Брадли Купър " Роди се звезда " с присъединяване на Лейди Гага. Очаква се звездата да дойде във Венеция на 31 август особено за събитието.

След като бе низгвернат от фестивала в Кан тази година, стрийминг канала Netflix ще показа в Лидо рекордните 6 нови заглавия: " 22 July ", " Roma ", " The Ballad of Buster Scruggs " (в основната конкурсна прогама), " On My Skin " (в  " Хоризонти " ), и " The Other Side of the Wind and They`ll Love Me When I`m Dead " (извън конкурсната програма).

След конференцията в Рим ръководителят на фестивала Алберто Барбера отхвърли всички несъгласия по отношение на присъединяване на Netflix на фестивала, като съобщи, че работата му е като програмист, а не като дистрибутор, оповестява Hollywood Reporter. " Не виждам причина да изключвам от състезанието на фестивала филм на Алфонсо Куаро ( " Roma " ) или на братята Коен ( " The Ballad of Buster Scruggs " ) единствено тъй като са били произведени от Netflix ", сподели той, представен от изданието.  " Във Франция законът е друг, само че за благополучие тук нямаме тези проблеми ".

Не всички споделят това мнение обаче. Без непосредствено да се конкретизира Netflix, в публикувано на формалния уебсайт на ANEC/ANEM (Национална асоциация на киноразпространителите) изказване се споделя, че с компромиса, изработен с филмите, популяризирани посредством стрийминг услуга, се стреми да се реализиран " извънредно краткосрочни интереси, които са в полза само на една страна и в ущърб на други участници ". 

Изявлението наподобява е в отговор на представянето на италианския филм " On My Skin ", който се чака да бъде пуснат след фестивала едновременно в киносалоните в Италия и в Netflix на 12 септември. Филмът на режисьора Алесио Кремони разказва същинската история за живота на Стефано Кучи, умрял по време на полицейски арест в Рим. Това е откриващият филм в програмата " Хоризонти " на кинофестивала, към който към този момент се подвига голям шум.

На 75-то издание на кинофестивала във Венеция ще бъде дадена и почетна премия за повсеместен приност в киното на 81 годишната актриса, носителка на награди " Оскар ", " Еми ", " Златен глобус " и " БАФТА " - Ванеса Редгрев. 

75 годишният канадски режисьор Дейвид Кроненбърг също ще бъде почетен с почетен " Златен лъв на Сан Марко ".

Председател на журито тази година ще бъде мексиканският режисьор Гийермо дел Торо, спечелил " Златен лъв " предходната година за кино лентата си " Формата на водата ". Сред останалите членове на журито са режисьорът от Нова Зеландия Тайка Уайтити, тайванската режисьорка и родуцент Силвия Чанг, актьорите Кристоф Валц от Германия и Наоми Уотс от Англия, датската актриса Трине Дирхолм, френската актриса и режисьор Никол Гарсия, италианският режисьор Паоло Дженовезе и поската режисьорка Малгожата Шумовска.

Тазгодишният фестивал стартира в Лидо на 29 август. Пълният лист с филми по категории може да видите на формалния уебсайт на фестивала.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР